Friday, March 19, 2010

New hope, new chapter & new beginning...Chenta Nana

Macam ape yang aku nak story kat korang...aku akan selitkan satu entry pasal GF terchentaku...walaupun xmau nk bercerita pasal personal life aku kat blog ni...So bermulalah sebuah kisah baru dalam hidup aku yang sudah sekian lama lonely dan muram...hahahaha (sgt poyo & over ok..) ...terlebih dahulu aku nk kenalkan nama die dulu...geng-geng photographer panggil die CHENTA NANA...but her real name Norziana binti Talib (cayunk i hope ur name is correct yunk...i x usha I/C u lagi...so harap-harap xde salah la...hahahaha)

Aku kenal chenta hati aku ni masa aku pegi photography outing kat Sungai Congkak last year...ade baek gak aku pegi outing ni rupanya...bkn setakat dpt ilmu photography...tp dpt bertemu jodoh...hehehe....but at that time xde la kenal pn...cume ade la ternampak die kat sana...dengan aksi-aksi yang gedikz...hehehehe...lagi satu sebab time tu aku mmg 'SOMBONG GILE' bak kata chenta hati aku ni...nampak sgt die mmg dah usha aku lama time kat Sungai Congkak tu...hahaha (lg sekali poyo...sorry ya kengkawan, dah mmg habit)...kat situ kami xde bertegur sapa pn...mmg aku buat xtau je ngn die ni...malas nk tunjuk kegedikkan aku time tu...hehehe...tp time last before nk balik mmg aku tersangat perasan die...kami mmg saling memandang...dan aku hanya mampu senyum je kat die time tu...aku ingat habis kat situ je la story nya...but then we continue thru Facebook...dari kami bertukar-tukar pandangan hingga la bertukar number phone...dari ber'sms' hingga call berborak-borak ngn die kat phone...kat situ sedikit demi sedikit kami cuba mengenali each other...sehingga la aku dipelawa untuk datang ke Terengganu untuk lepak ngn die...dengan pantas aku ke Terengganu...tp xde la pantas sgt...perlawaan pertama aku terpaksa tolak sbb ade job wedding...2nd perlawaan mmg aku x lepas kan peluang la....mmg nk kenal sgt ngn Chenta Nana ni...satu sebab die tersangat COMEL! kedua sebab die tersangat MANJE! ketiga sebab die KELAKAR! hahahaha...awal-awal masa aku jejakkan kaki kat Terengganu dah buat hal (ape halnya xleh nk story la eh...nnt merajuk plak die) ...cayunk...cayunk...hehehehe...buatkan u lagi tomey la...

Seminggu lepas aku ke Terengganu...die plak ke KL...die nk settlekan album Wedding die...so aku ambik kesempatan ni untuk bawa die jalan-jalan KL...dating-dating la ngn die...bawa kenal ngn besfren aku Aroy..sibuk nk tgk sgt Chenta Nana ni...so aku bawa la gi the Curve...last day sebelum die nk balik Kemaman...aku ade propose kat die...tapi die ckp...bagi masa kat die seminggu...tp masa tu aku xde rasa malu ke...kecewa ke...or moody ke...aku ngn relaksnya ckp ok kat die...sbb aku paham die tgh nk settlekan problem die...aku pn kasi chance la kat die...dub..dab..dub...dab gak la aku menghitung hari...siap ade exam la bagai-bagai masa tgh menunggu jawapan dari die...mcm-mcm la cayunk ni...hehehe...Sampai la hari yang dinanti-nantikan tiba...14.3.2010...die cakap YES kat aku...perasaan yang xdpt digambarkan...tersangat happy masa tu...penantian yang agak lama dari aku...gile ar...143 (kebetulan tarikh bermaksud 'i love you'...x dirancang pn)

From now on...new hope..new chapter & new beginning in my life....cayunk, thanks for everything...u makes my world going crazy...WHOOOT..WHOOOT!!! ape pn masalahnya, kite harungi bersama...i'll do my best to make u happy... i'll be ur guardian...i'll be ur protector...i'll be ur crying shoulder...i'll be ur hero...i'll take a good care of u...sayang, i like u, i adore u, and i love u so much...miss ya...*big hug*...

1 comment:

chenta nana photography said...

syg................ i love u more.. every second in my life....thanks syg